AboutTime

 Joomla! 3 Certified Administrator

 


  • Joomla! 5.1.2 en 4.4.6 zijn vrijgegeven!

    Het Joomla! Project is verheugd de release van Joomla 5.1.2 en 4.4.6 aan te kondigen. Dit zijn veiligheids- en bug-fixreleases voor de 5.x en 4.x serie van Joomla. Deze release zet Joomla's hoge normen op het gebied van toegankelijk webdesign voort en benadrukt Joomla's waarden van inclusiviteit, eenvoud en veiligheid in een nog

    ...

'Mijn computer zou accuut een groot gevaar lopen!' schrijft een forumgebruiker van Radar. 'maggerits' is gebeld door een crimineel die zich voordoet als medewerker van Microsoft. De 'medewerker' biedt aan om te helpen bij computerproblemen, maar kan toegang krijgen tot de pc om zo schadelijke software te installeren.

Al in 2011 schreven forumgebruikers van Radar over praktijken van deze cybercriminelen. In 2012 waarschuwde het bedrijf zelf voor de neptelefoontjes. De afgelopen weken ontving Radar berichten dat de fraudeurs weer actief zijn.

Wat is er aan de hand?

Oplichters bellen mensen op en doen zich voor als medewerker van Microsoft of Windows. De fraudeurs vertellen dat er problemen zijn met de computer en bieden hulp aan bij het oplossen. Vervolgens proberen ze toegang te krijgen tot de pc om misbruik te maken van bijvoorbeeld gebruikersnamen en wachtwoorden voor onlinebankieren.

Tweede Kamerlid Ton Elias trapte er onlangs ook in. Hij stuurde een Twitterbericht: 'DRINGEND VERZOEK aan Microsoft: wilt u mij niet meer tien keer per dag thuis laten bellen vanuit India voor marketingdoeleinden? #Microsoft'. Een manager van Microsoft antwoordt dat het om een phishing-telefoontje gaat. 

Verstrek geen persoonlijke gegevens

Microsoft waarschuwt op de website voor zulke belletjes: 'Vertrouw geen ongevraagde telefoontjes. Verstrek geen persoonlijke gegevens' adviseert het bedrijf. Als je twijfelt kun je altijd contact zoeken met Microsoft (uiteraard via de contactgegevens van de officiële website van Microsoft).

Toch persoonlijke gegevens verstrekt?

Als je toch persoonlijke informatie hebt gegeven, verander dan zo snel mogelijk het wachtwoord  van je computer, je e-mailaccount en internetbankierenaccount. Microsoft adviseert bovendien de computer te scannen en een beveiligingsprogramma te installeren. Microsoft adviseert gedupeerden bovendien om aangifte te doen.

Bron: Radar Forum