AboutTime

 Joomla! 3 Certified Administrator

 


 • Joomla! 5.0.1 en 4.4.1 zijn vrijgegeven!

  Op maandag 27 november zijn Joomla 5.0.1 en 4.4.1 vrijgegeven. Dit zijn veiligheids- en bug-fixes releases voor de 5.x en 4.x serie van Joomla.

  Deze release gaat verder met Joomla's hoge standaards in toegankelijk webdesign, markeren Joomla's waarden van inclusiviteit, eenvoud en veiligheid naar een nog

  ...

Joomla!

Er zijn veel verschillende Content Management Systemen beschikbaar (CMS). Joomla! is daarvan één van de grootste.
AboutTime heeft er voor gekozen om websites met Joomla te maken.
Dit open-source systeem maakt het eenvoudig om zelf een website op te zetten en te beheren zonder dat je daarvoor veel technische kennis of vaardigheden nodig hebt.

Omdat Joomla! een open-source systeem is, biedt het vele opties en mogelijkheden om uw eigen invulling te geven aan uw Joomla website. U kunt vrijwel alle instellingen zelf aanpassen naar wens en er is keuze uit talloos veel website ontwerpen. En toch is het vrij eenvoudig om met dit systeem te werken.

Joomla is open source software: het is gratis te gebruiken, en ontwikkelaars over de hele wereld dragen bij aan de ontwikkeling en verbetering. Dit is ook een waarborg voor de veiligheid: veel ogen kijken mee met nieuwe ontwikkelingen. Joomla is een van de populairste content management systemen, waarop inmiddels miljoenen websites zijn gebouwd. De aantrekkingskracht zit vooral in de flexibiliteit die het systeem geschikt maakt voor kleine en grote projecten. Of je nu een eigen persoonlijke receptenwebsite wilt maken of een zakelijke presentatie van je bedrijf, met Joomla aan de basis bouw je je website op een betrouwbaar en duurzaam systeem. En Joomla is modulair: het laat zich gemakkelijk uitbreiden: van een eenvoudig contactformulier tot een uitgebreide winkel; het is allemaal mogelijk met Joomla!

De wereldwijde community, waar joomlacommunity.nl deel van uitmaakt, biedt je ondersteuning en zorgt voor uitgebreide documentatie in de vorm van boeken, online artikelen en video’s. Tel daarbij op de duizenden beschikbare extensies en een enorme hoeveelheid templates (website-sjablonen) waaruit je kunt kiezen en je zult begrijpen dat de mogelijkheden om je ideeën te realiseren met Joomla oneindig zijn. Dat allemaal zonder dat je je direct hoeft te verdiepen in allerlei ingewikkelde scripts en codes; die hebben de Joomla-ontwikkelaars allemaal al voor je onder de motorkap ingebouwd. Jij hoeft alleen nog maar de krachtige motor te starten en alles wat je wilt delen de digitale highway op te sturen.

Joomla in een notendop:

 • Een krachtig, flexibel en robuust content management systeem voor kleine en grote websites en online toepassingen
 • Wereldwijde community die ondersteuning en documentatie biedt en waar je zelf deel van kunt uitmaken
 • Nederlandstalige documentatie die altijd actueel is (dankzij vrijwilligers uit die community)
 • Meer dan 60 taalpakketten beschikbaar: je kunt meerdere talen in één website toepassen; ben je niet tevreden over de meegeleverde vertaling, dan kun je die eenvoudig overschrijven
 • Duizenden templates verkrijgbaar (gratis en betaald) om je website een eigen stijl te geven, zonder dat je daarvoor uitgebreide programmeerkennis hoeft te hebben
 • Uit te breiden met talloze extensies uit de Joomla Extensions Directory die relatief snel en makkelijk te installeren zijn: een shop bijvoorbeeld, of een fotogalerij, een portfolio, of een forum, een evenementenagenda…
 • Eenvoudig up to date te houden met ingebouwde update functies

Wat is open source?

Bij open source software is de broncode  voor iedereen beschikbaar om in te zien, te bestuderen, te verbeteren of software te schrijven welke de functionaliteit vergroot. Hierdoor kunnen uitbreidingen worden gemaakt op het systeem of het systeem verbeterd worden op diverse fronten (o.a. beveiliging, usability, snelheid)

Open source is niet per definitie gratis, maar Joomla is dat wel. Daar staat tegenover dat geavanceerde extra functionaliteit vaak commercieel is (licensie kosten). Soms is een eenvoudige versie gratis. De kosten vallen over het algemeen reuze mee. Zonder al die extensies is een Joomla website gewoon een professionele website. Sterker nog: Hoe minder uitbreidingen er nodig zijn des te beter. Maar er spelen allerlei factoren mee bij een succesvolle website.
Het doel bepaald ook wat er nodig is. Zo zwart wit is het niet. Een webshop kan niet zonder een webshop extensie om maar een simpel voorbeeld te noemen.

Joomla website verhuizen

Heeft u op dit moment een Joomla website bij een ander webhosting bedrijf, maar u denkt er aan uw Joomla website verhuizen naar AboutTime? Neem dan gerust contact met ons op.
We staan altijd voor u klaar om u verder te helpen.

Onderhoud

Joomla is veilig. Maar dat geldt niet voor slecht onderhouden websites. Helaas komt dat vaak voor. Als het nodige technische onderhoud wordt uitgevoerd zoals updates en upgrades en adviezen worden opgevolgd kan er eigenlijk niets mis gaan.  Ook voor het laten uitvoeren van updates en upgrades en/of het laten maken en veiligstellen van back-ups kunt u natuurlijk bij AboutTime terrecht.