AboutTime

 Joomla! 3 Certified Administrator

 


  • Joomla! 5.1.0 en 4.4.4 zijn vrijgegeven!

    Laten we vandaag (16 april 2024) vieren als belangrijke dag voor het Joomla! project. We vieren zes maanden hard werken door onze vrijwilligers, die de visie hadden een nieuwe punt-release te bouwen. Vandaag zijn we trots de release aan te kondigen een nieuwe punt-release, Joomla 5.1.0 naast Joomla 4.4.4.

    Deze release gaat verder

    ...

Bij SIDN komen de laatste tijd signalen binnen over facturen afkomstig van de bedrijven NL Domein Host en Domeinhost Nederland. De facturen zijn zogenaamde ´spookfacturen´ en wij adviseren u deze niet te betalen.

Factuur niet betalen en fraude melden

Wij raden iedereen die een factuur van het bedrijf NL Domein Host en/of Domeinhost Nederland ontvangt deze niet te betalen. Het is verstandig direct een klacht in te dienen bij het Steunpunt Acquisitiefraude via fraudemeldpunt.nl. Wij adviseren bij uw klacht ook een kopie van de factuur mee te sturen. Door de klachten te bundelen kan het Steunpunt Acquisitiefraude de fraude sneller bestrijden.

Wat doen NL Domein Host en Domeinhost Nederland?

De bedrijven versturen facturen voor een zogenaamd geleverde dienst, waarbij het veelal gaat om domeinnaamregistraties. Onderaan, in de kleine letters, leest u dat het om een offerte gaat, niet om een factuur. Hun handelsnaam en website suggereren bovendien dat uitingen afkomstig zijn van een leverancier van domeinnaamregistratiediensten (registrar).

Actie vanuit SIDN

Wij waarschuwen mensen voor deze spookfacturen en roepen op hiervan melding te maken bij het Steunpunt Acquisitiefraude. Dit is het landelijk meldpunt voor acquisitiefraude, te bereiken via fraudemeldpunt.nl. Helaas kunnen wij geen juridische stappen ondernemen tegen deze ondernemingen, omdat NL Domein Host en Domeinhost Nederland geen registrar van SIDN zijn of gebruik maken van onze bedrijfsnaam of logo’s.

Bron: https://www.sidn.nl/nieuws/nieuwsbericht/article/let-op-spookfacturen/


Voorbeeld spookfaktuur
Spookfaktuur